In you I trust (confio en tu)

"La confiança és la cola de la vida, allò que ens enganxa. És l'ingredient principal per a una comunicació efectiva i el principi fundacional per a sostenir una relació." (Stephen Covey)

El valor de la Confiança es podria definir com la creença o l’esperança que té un individu en què, un grup o una altra persona sigui capaç d’actuar d’una forma adequada en una situació determinada. De portes cap a dins, la confiança dota les persones de seguretat en si mateixes, en les seves qualitats i aptituds.

És un valor que s’aconsegueix difícilment i es perd fàcilment.


És vàlid dir que un dels tipus de confiança més bàsics és l’autoconfiança. 

L’autoconfiança es retroalimenta i creix a mesura que l’individu es veu capaç de fer front a diferents situacions independentment del resultat i més aviat focalitzant en el procés, en el camí. Potencia el desenvolupament personal perquè és precisament la millora en la destresa per a manegar els problemes i la capacitat per a tolerar l’estrès d’aquests, el que fa que la persona confiï en les seves pròpies habilitats. De fet, les persones amb autoconfiança elevada solen veure els problemes com a desafiaments i sovint s’animen fàcilment i són compromesos. 


No la confonguem amb l’autoestima, que és la valoració global que es té d’un mateix. Però en l’àmbit educatiu la confiança també està present en altres formes i amb altres protagonistes, el sistema educatiu, l’escola i el seu projecte, el personal directiu, professors, pares i mares i també agents externs com ho són els projectes extraescolars. És una realitat que l’educació està canviant per a bé perquè tots els que participem en ella som conscients de com d’important és potenciar la base dels valors i les fortaleses emocionals dels qui aprenen i de nosaltres mateixos.


Confiar és una de les virtuts més importants per a fer que les relacions interpersonals funcionin i siguin duradores. La confiança en els altres és clau en l’escola i la confiança alumne-professor-alumne és condició sine qua non per a què l’aprenentatge succeeixi. És una relació bidireccional entre qui confia i en què o en qui confia. Si l’alumne i el mestre construeixen aquest vincle, augmenta el compromís i l’entrega amb la que tots dos assumiran la seva tasca.


El nostre alumnat necessita estar convençut que la seva entrega, el seu temps i les seves ganes compleixen el proposit d’adquirir un idioma nou, una manera més de comunicar-se, una clau per a obrir portes capa a camins professionals i que a més els facin sentir-se més complets i millors.


I és aquí on cal mencionar la confiança emocional. Aprendre a conèixer, a fer, a ser i a conviure amb i a través de les emocions és un procés continu i permanent que incideix en el desenvolupament de la confiança.

La pràctica dona confiança i creure en les habilitats i aptituds instrínseques de cada un és necessari per a què els vincles externs amb el sistema, l’escola, mestres i societat en general són estables i responsables.


“Cap relació important pot sobreviure quan la confiança es perd per complet.” (Paul Ekman)


Per això, val la pena confiar i llavors poder afiançar l’educació sobre la base de valors humans. 

Descobreix a continuació tots els posts que hem escrit a BeKith.

Examen
Exàmens Cambridge

Per què obtenir una certificació de Cambridge?

Els exàmens de Cambridge són titulacions reconegudes a nivell internacional que certifiquen el nivell d’anglès de l’estudiant. Avaluen tot un seguit d’habilitats lingüístiques d’una llengua que, depenent del certificat, poden canviar: comprensió escrita (reading), Use of English, expressió escrita (writing), comprensió auditiva (listening) i expressió oral (speaking).

Llegir-ne més >>
Valors

In you I trust (confio en tu)

“La confiança és la cola de la vida, allò que ens enganxa. És l’ingredient principal per a una comunicació efectiva i el principi fundacional per a sostenir una relació.”
(Stephen Covey)

Llegir-ne més >>
BeKith Inglés con valores
Valors

El valor del respecte en l’educació

El respecte és fonamental en qualsevol estadi de la vida i comença per ser un acte intrapersonal. El respecte a un mateix és essencial per poder establir relacions satisfactòries en tots els àmbits de la vida com el familiar, el laboral, l’esportiu i l’educatiu.

Llegir-ne més >>
BeKith Inglés con valores
Valors

Tornem a… educar en valors

El món de l’educació està canviant. Diversos centres educatius contemplen, a més de potenciar el desenvolupament i el foment de l’autonomia dels alumnes, cuidar del seu món emocional per a què Visqui i en conseqüència, Aprengui.

Llegir-ne més >>